Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Znalazłem w końcu sposób na sparowanie kilku urządzeń z jednym odbiornikiem logitech unifying:
http://www.santyago.pl/blog/read/2011/12/11/logitec … linuksem.html
Program się kompiluje, lecz przy próbie sparowania nowego urządzenia za pomocą polecenia:
sudo ./pairing_tool /dev/hidraw2
wyskakuje ten oto błąd:
Error: 32 write: Broken pipe
Ktoś już się w to bawił? bo ja od godziny z tym walczę i brakuje już pomysłów
Ogólnie to nie ma wyjscia za bardzo tylko trzeba użyć programu od logitech'a. Swego czasu Wine wystarczało, a parowanie wykonujesz raz.
W razie czego w źródłach kernela w katalogu samples/ jest hid-example.c. Warto zajrzeć. Aczkolwiek oba narzędzia są okej. Wydaje się mi że niesprawdzałeś innych hidrawów :) Bo czemu akurat miałoby być 2? Po wszystkich przejedź :) (w sumie z logów dmesg powinno wynikać które do którego jest, ale co tam... brutal force jest szybsze :))
ls /dev/hidraw*
qluk napisał(-a):
Ogólnie to nie ma wyjscia za bardzo tylko trzeba użyć programu od logitech'a. Swego czasu Wine wystarczało, a parowanie wykonujesz raz.
Miałem cichą nadzieję, że obędzie się bez wine, no cóż..
NIC napisał(-a):
Wydaje się mi że niesprawdzałeś innych hidrawów :) Bo czemu akurat miałoby być 2? Po wszystkich przejedź :)
Oczywiście, że sprawdzałem wszystkie, przy każdym który istnieje wyskakuje błąd z pierwszego posta.