Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-12-18 13:37:25

rzuku - Użytkownik

rzuku
Użytkownik

SAMBA + WINDOWS 7 pytanie

Cześć,

Mam skonfigurowany serwer z domena PDC na SAMBIE. Bez problemu podłączyłem do niego stacje roboczą z Windows 7 oczywiście po modyfikacjach w zabezpieczeniach. Posiadam kilka kont, a dokładniej użytkowników, którzy przynależą do grupy "Użytkownicy zaawansowani". Problem pojawia się przy instalacji aplikacji. Dostaję informację, żeby zalogować się jako Administrator. W Windows XP wystarczyło uruchomić plik instalacyjny opcją "Uruchom jako"  - po podaniu nazwy admina i hasła instalacja szła bez problemu. W Windows 7 nie działa ta opcja. Jedynie mogę instalować aplikacje przez konsolę "CMD" oraz polecenie "RUNAS" itd.
Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Dodam, że konto Administratora mam odblokowane i nadane hasło. Przeglądnąłem forum i nic nie znalazłem na ten temat.
Jeżeli nie korzystam z DOMENY i mam na lokalnej stacji stworzone kilka kont - pojawia się ładne okno z wyborem konta administratora i pytaniem o hasło. O takie coś mi chodzi:)

Pozdrawiam

#2  2011-12-19 17:50:31

andreq - Członek DUG

andreq
Członek DUG

Stopka forum