Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-11-29 09:09:21

chmuri - [=Centos=]

chmuri
[=Centos=]
Serwis

Proxy,vpn pytanko do fachmanów;)

We Wrocku jest generacja która oferuje takie milusie proxy na porcie 80 i 21 które umożliwia osiąganie prędkości powyżej 50 megabitów z większością pakietów które oferują. Temat jest następujący ziomek ma to z tym że ma wewnętrzne IP ja jestem w innej sieci z zewnętrznym IP. Ciekawostką okazało się to że mamy taki routing zrobiony i tak łącza przerutowane że do siebie spokojnie mamy łącza około 50 megabitów ( testowane wielokrotnie) z tym że ja mieszkam w zupełnie innej części Wrocka i mam zupełnie innego ISP( tak wiem może brać łącze od generacji i przez to taki myk z prędkością) Jak on się łączył do mojego ftp to w logach widziałem 10.0.X.X jako jego IP. I teraz moje pytanie czy jeśli zestawie sobie z nim tunel który będzie kierował ruch przez jego IP i te magiczne proxy  to będę mógł nagle mieć "turbo" w prędkości skoro do niego mam powyżej 50 mega w symetryku? W teorii można to zrobić ale zastanawiam się czy to zda egzamin?

http://wiki.centos.org/ArtWork/Brand?action=AttachFile&do=get&target=centos-logo-light.png

Stopka forum