Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
w wątku który wcześniej założyłem (Debian Whezzy i Magiczny GRUB) któryś z userów (bodajże ArnVaker) napisał że można takie to to zrobić tylko mam pytanko. Czy wystarczy że dodam nośnik poprzez apt/aptitude i zaktualizuje repo
aptitude update
? czy trza coś jeszcze zrobić??? I jakie jest polecenie dla aptitude żeby dodać nośnik??? bo dla apt to chyba jest
apt-add cdrom
(jeśli złe niech mnie ktoś poprawi :P
Pozdrawiam
Nigdy nie sprawdzałem ale jak dodasz
apt-cdrom add
to aptitude powinno to honorować.
już dodałem nośnik ale została jeszcze aktualizacja - JAKI KOD ROZKAZU :P
aptitude update && aptitude dist-upgrade
nom thx wydałem polecenie...
___
idzie i idzie - zgasł ekran bo nie pomachałem mychą, i nie chce mi pokazać ekranu logowania :P poczekam - może wszystko będzie ok :P
___
zresetowałem i błąd heh całe szczęście że jest polecenie dpkg --configure -a i może pójdzie dalej
To tak mimo że nowicjusz to udało mi się zepsuć Debiana stable (hura ): ) do następnej próby aktualizacji przy której będę tym samym czuwał podejdę jutro - z racji tego że piątek będę miał looz od szkoły
Pozdrawiam
___
*instalacji i aktualizacji :P
___
Zdecydowałem że jednak nie ma potrzeby go aktualizować puki co bo się pluje chociażby o jądro (że xorg z testinga chce nowsze-chyba - tak zrozumiałem) chyba że ktoś by mi pomógł przejść przez błędy, nom i jeszcze pytanko bo na tym poligonie (virtual machin) zainstalowałem sobie libre office z testinga DVD (na coś się przyda :P) i jest po angielskiemu :/ jak spolszczyć to to
Ostatnio edytowany przez thomsson (2011-11-05 15:05:10)
Strony: 1