Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, mam problem z przywróceniem poprawnego działania aplikacji TRAC. Może najpierw krótkie wprowadzenie:
system operacyjny Debian 5 x64 Leny, trac:0.11.1, Python 2.5.2, Sqlite 3.5.9, Genshi 0.5.1
Wszystko to zostało zainstalowane z oficialnego repozytorium.
OPIS SYTUACJI: Na poprzednim serwerze padł mi system plików na partycji systemowe, przed awarią skopiowałem pliki /var/lib/trac i po postawieniu nowego systemu i podłączeniu trac do tego folderu, aplikacja trac wyświetla okno logowani ale po zalogowaniu wywala błąd:
Trac detected an internal error: ValueError: year is out of range
Poniżej załączę wycinek pliku log trac:
2011-09-06 14:46:14,382 Trac[loader] ERROR: Skipping "tracwysiwyg = tracwysiwyg": (can't import "cannot import name add_script_data") 2011-09-06 14:46:14,398 Trac[env] ERROR: Database newer than Trac version Traceback (most recent call last): File "/usr/lib/python2.5/site-packages/trac/env.py", line 574, in open_environment needs_upgrade = env.needs_upgrade() File "/usr/lib/python2.5/site-packages/trac/env.py", line 414, in needs_upgrade if participant.environment_needs_upgrade(db): File "/usr/lib/python2.5/site-packages/trac/env.py", line 489, in environment_needs_upgrade raise TracError(_('Database newer than Trac version')) TracError: Database newer than Trac version
Próbowałem już postępować zgodnie z wytycznymi ze stron:
http://trac.edgewall.org/ticket/6300#comment:5
http://trac.edgewall.org/ticket/9422#comment:5
Niestety nie przyniosło porządanego rezultatu, jestem laijkiem jeżeli chodzi o systemy Linux, możliwe że wykonuję coś niepoprawnie lub w instrukcji jest jakaś cześć domyślna. Proszę o pomoc wątek na pewno przyda się potomnym.
Jeżeli nie wiesz jak rozwiązać ten problem, a robiłeś to w przeszłości opisz krok po kroku jak to poprawnie robić. Mogę zawsze zrobić to wszystko od początku. ABY REZULTAT BYŁ POZYTYWNY
Z góry dziękuję za pomoc