Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2005-10-21 10:48:28

guzzi - Członek DUG

guzzi
Członek DUG

wypalanie dvd

Witam
Mam troche dziwny problem, chce wypalić płyte dvd z danymi około 3 GB , gdzy wpisze zwyczajnie:
growisofs -Z /dev/scd0 -R -J -pad -v /home/home1/kopie/${data} i przyklepie ENTER_em wszystko się pięknie wypali. Ale jak podczepie to cośpod crona to wypali się połowa. Tzn fizycznie są wszystkie pliki widoczne ale nic w nich nie ma. Co może być przyczyną?

#2  2005-10-21 17:17:11

czadman - Bicycle repairman

czadman
Bicycle repairman

Re: wypalanie dvd

Nie jestem pewnien, ale może tutaj chodzić o uprawnienia do odczytu, posprawdzaj dobrze. Sprawdź czy proces growisofs uruchamiany z użytkownika ma tego samego właściciela co ten uruchamiany z crona.

http://www.debian.org/logos/openlogo-nd-50.png

#3  2005-10-21 21:49:18

rychu - elektryk dyżurny

rychu
elektryk dyżurny

to jest dobra myśl - spróbuj nagrac to na jakąś rw z roota...

a jeszcze taką luźną myśl dorzucę, że isofs jest restrykcyjny dosyć (nawet z rr i joliet ma swoje ograniczenia w stosunku do ext3) i jeśli pliki lub katalogi mają jakieś pojebane nazwy to ich nie przetrawi...

linux regd. user #248790

#4  2005-10-24 07:56:54

guzzi - Członek DUG

guzzi
Członek DUG

Właścicielem procesu jest root nie ważne czy podpalam z crona czy ręcznie, prawa do zasobów kopiowanych ustawiłem na 0777 i to samo

growisofs -use-the-force-luke=tty -speed=2 -R -J -Z /dev/hdd /home/samba/back

co do po....nych nazw to są to:
budzet-05-09-27.log
budzet-05-09-27.tar.gz
place-05-09-27.log
place-05-09-27.tar.gz
..
..
..
jakieś 60 plików

Widzę że nikt nie potrafi mi pomóc z growisofs. Może więc ktoś mi poradzi w jaki inny sposób mogę wypalać płyty W KONSOLI z plikami tar.gz.

Stopka forum