Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tort dietetyczny :) Dzięki.
Offline
Deweloperom Debiana torty się podobają :)
Craig Small napisał(-a):
Looks like you had a lot of fun there making (and eating I hope) the
cakes. I didn't realise it had been 18 years, thanks for making the
effort to celebrate Debian's birthday.
Kevin Mark napisał(-a):
Nice looking cakes!
Ach, link :)
http://happybirthday.dug.net.pl/
Ostatnio edytowany przez azhag (2011-08-16 11:52:19)
Offline
Podeślij ten link tutaj http://thank-you.debian.net/#thanks ;] W ogóle powinien być na głównej debian.org. Świetna robota ;]
Offline
Zaraz coś wrzucę na thank-you.debian.net, tylko skończę niusa na DUG-a, bo z całą tą aferą nie zdążyłem przez weekend napisać :(
http://algernon.blogs.balabit.com/2011/08/happy-birthday-debian/
http://microblog.ourcoffs.org.au/notice/97194
:)
Offline
Mikser mi się popsuł ;( dupa z torta
Offline
:(
Offline
Na linux.pl też nic nie wiedzią o nowym adresie, wkleili linka do wątka na forum:
http://www.linux.pl/?id=news&show=5991
Offline
@rychu
Ty ten swój placek to w jakieś elektrowni robiłeś?(ostatnie zdjecie)
Ja ogólnie preferuje właśnie takie galaretkowate torty. Mogę kawałek :)
Offline
nie, to akurat mój domowy bałagan ;) a ciacho jeszcze jest, nie miałem czasu się nim zająć. piwo też mam, jak kto przyjedzie w moje okolice to zapraszam
Offline
ja tam dzisiaj świętuje przy piwie i czekoladzie :]
Offline
proste i eleganckie.
fajna kompozycja z tym obrusem ;)
Offline
Dzięki!
No fajnie z tym obrusem wyszło :)
A tak w ogóle to wiecie, że w tej galerii można komentować zdjęcia? ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2011-08-16 21:32:30)
Offline
Moje działo - tort czeka już tylko na ozdobienie. Na fotkach pokazuje wielkie pieczenie!
Wyżerka zaplanowana jutro w pracy dla Administratorów Unix
http://thalcave.sh.dug.net.pl/pub/tort/01.jpg
http://thalcave.sh.dug.net.pl/pub/tort/02.jpg
http://thalcave.sh.dug.net.pl/pub/tort/03.jpg
Jak tort ozdobie dołożę fotkę!
Offline
Dzięki!
Zaczynam was rozumieć, że się głodni robiliście wchodząc na forum :D
Offline
Tort gotowy... oto fotosy:
http://thalcave.sh.dug.net.pl/pub/tort/04.jpg
http://thalcave.sh.dug.net.pl/pub/tort/05.jpg
http://thalcave.sh.dug.net.pl/pub/tort/06.jpg
jest to sernik Zosi zmodyfikowany by thalcave. Realizacja by thalcave w 99% (żonka tylko pokroiła brzoskwinie) Przepis umieszczę jutro (lub pojutrze bo załatwiam łazienkę).
BTW. Ala jest zła, że tort chce zanieść do pracy (kończy mi się okres próbny... muszę się wkupić w łaski ;) ), także we czwartek-piątek muszę upiec drugi sernik.
Offline
Zawsze mówiłem, że jak się przyznasz że umiesz coś robić, to potem każą Ci to robić za darmo :)
Offline
Informacja trafiła na planetę Debiana :)
http://enc.com.au/2011/08/debian-turns-18/
Dopisek:
P.S. Debianowe torty, jakby jakieś zostały, można przywieźć, a przepis(y) wrzucić do książki kucharskiej na Wikibooks.
z http://osnews.pl/przeszlosc-i-przyszlosc-pl-wiki/ :D
Ostatnio edytowany przez azhag (2011-08-17 08:27:23)
Offline
Bodzio napisał(-a):
Zawsze mówiłem, że jak się przyznasz że umiesz coś robić, to potem każą Ci to robić za darmo :)
Tosz ja już dwa razy dla Ali na urodziny tort zrobiłem
Offline
Kolejne urodziny już w sobotę. Ktoś, poza mną, robi? :)
A jak ktoś chce zrobić jeden dla wprawy, to wczoraj OSM świętowała dziesięciolecie powstania.
Ostatnio edytowany przez azhag (2014-08-10 12:42:31)
Offline
nawet nie wiedziałem... dzięki za przypomnienie.
może być sernik? bo tortu nie umiem :(
Offline
Każde ciacho dobre :)
Znowu przez cały rok zapominałem przenieść galerii z http://happybirthday.dug.net.pl/ na wiki Debiana :/
Ostatnio edytowany przez azhag (2014-08-10 16:47:13)
Offline
W tym roku to raczej szarlotki są na topie, przynajmniej dla tych, co wolą zapłacić za jabłka, niż dołożyć się w podatkach na zasiłki dla Sadowników. ;)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-08-10 17:03:50)
Offline
kur... przecież istnieje tyle różnych fajnych przetworów z jabłek - calvados, pommeau, cydr, o WptW nie wspominając... jeszcze w cieście mam to żreć???
Poza tym dzisiaj Okrasa pokazywał kapłona z jabłkami...
Ja jednak zostaję przy serniku.
Offline
Ze wszystkich ciast, jakie kiedykolwiek robiłem, najlepiej mi wychodziła szarlotka na półkruchym cieście.
Piszę w czasie przeszłym, bo w ZSRE jakoś nie mogę znaleźć mąki krupczatki grubość mielenia 700, z której zawsze wychodziło najlepsze kruche i półkruche ciasto.
teraz nazwy są różne, ale w sklepach jest tylko mąka marki mąka, praktycznie już nie odróżniam tortowej, poznańskiej, wrocławskiej czy krupczatki, wszystkie smakują taka samo, wyglądają taka samo, i ciasto potem bardziej przypomina biszkopt niż kruche.
A jabłek zostało tylko 1 (słownie jeden) milion ton,
także ktoś to musi zjeść. :P
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-08-11 12:35:01)
Offline