Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Jak w temacie czy istnieje możliwosć postawienia tej karty w tryb ap ?? szukam i niemogę znaeźć , potrzebuje udostępnić sobie neta na komórke z androidem , a ten nieobsługuje trybu ad-hoc , a tak do tej pory udostepniałem sobie internet na komurke i drugiego lapa.
karta:
02:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY (rev 01)
iwconfig:
wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any Mode:Ad-Hoc Cell: Not-Associated Tx-Power=0 dBm Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Encryption key:off Power Management:off
a komenda:
debian:/home/aki# iwconfig wlan0 mode master Error for wireless request "Set Mode" (8B06) : SET failed on device wlan0 ; Invalid argument. debian:/home/aki#
zwraca co widać ;( jakieś sugestie ??
Słuchawkę masz rootowaną?
hehe androida mam 1szy raz w życiu (i od 2 dni) także możesz mi mówić............... a ja i tak z tego nic niezrozumie ;) ale jakbyś mógł mi to rozjaśnić , albo masz jakiś to pisz bo mam juz dość batali z ta karta
ps sorki za bledy ale mam zalana klawiatore a po dzisiejszym updeicie systemu wcielo mi slownik do irefoxa ;) zara doinstaluje ;0
Nie ma takiej możliwości pod Linuksem.
Edit:
Zresztą nie wiem. Może się coś zmieniło odkąd przestałem tego używać.
http://wireless.kernel.org/en/users/Drivers/b43
ok dzieki tego steru używam ;( no ale ok
dzięki za zainteresowanie :)
Po kablu USB mógł byś to zrobić. Ale trzeba mieć słuchawkę rootowaną.
Strony: 1