Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
mam wielki problem, mianowicie:
Internet dostarcza mi Multimedia Polska, przy podpisywaniu umowy na lacze biznesowe otrzymalem staly adres IP .
Serwer jest podpiety do routera(adsl) Multimedi. Router nie przypisuje adresu zew na serwer tylko adres wew sieci tj 192.168.1.2
Nie bylo by problemu poniewaz komunikacja z serwerem przez SSH przebiega normalnie (czyli po zew IP)
Problem pojawil sie kiedy chcialem zainstalowac ISP Manager czy DA . Podczas instalacji skrypt instalacyjny laczy sie z ISPManager server i sprawdza licencje, licencja jest zakupiona na moj zew IP. Niestety Server ISPManager nie widzi mojego zew ip tylko prawdopodobnie adres wew przez co oczywiscie nie pobiera licencji.
Czy jest jakas mozliwosc skonfigurowania / ominiecia tego tak zeby serwer byl skonfigurowany na zew IP?
Bardzo prosze o pomoc .
Pozdrawiam
Masz przekierowane porty z routera?
najgorsze jest to ze nie mam wogole dostepu do routera. Bo po wpisaniu 192.168.1.1 podaje sie standardowy Login i haslo i mam dostepna tylko zakladke do podania id klienta i hasla uslugi , nic pozatym :(