Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam,mam prolem z dodawaniem plikow do playlisty.wszystko dziala jak trza tylko jak chce dodac katalog lub plik to w okienku co powinno byc widac katalogi i pliki prawie nic nie widac.chodzi o zmiane czcionki bo tej nie da sie czytac .
Zainstaluj sobie pakiet gtkfontsel
Wybierz sobie czcionkę dostępną w systemie, np. helvetica, rozmiar, itd. W informacjach o czcionce dosteniesz "żądaną nazwę czconki", której należy użyć jak poniżej.
Załóż sobie plik ".gtkrc" w katatalogu domowym i umieść w nim coś takiego:
style "user-font"
{
font="-adobe-helvetica-medium-r-normal-*-*-100-*-*-p-*-iso10646-1"
}
widget_class "*" style "user-font"
Zamiast tej czcionki wsatw sobie tę, którą sobie wybierzesz. Od teraz uruchamiane aplikacje gtk1.2 powinny mieć wybraną przez Ciebie czcionkę.
robie tak jak mowicie i nadal to samo.pozdro
Zainstaluj czcionki transcoded
apt-get install xfonts-base-transcoded xfonts-75dpi-transcoded xfonts-100dpi-transcoded
pozdro
Zainstaluj czcionki transcoded
Kod:
apt-get install xfonts-base-transcoded xfonts-75dpi-transcoded xfonts-100dpi-transcodedpozdro
Takie rozwiązanie nic nie daej kiedy ma się kodowanie utf8 w systemie ustawione.
Takie rozwiązanie nic nie daej kiedy ma się kodowanie utf8 w systemie ustawione.
Ja kiedys mialem to samo i przy domyslnych ustawieniach po instalacji zadzialalo, warto sprobowac.
apt-get install xfonts-base-transcoded xfonts-75dpi-transcoded xfonts-100dpi-transcoded
podzialalo dzienks
Qrcze panowie, wreszcie mam normalną czcionkę w xmms. Ogromne dzięki, bo myślałem już, że się potnę. Nie wiem, co pomogło, chyba najbardziej restart x-ów :)