Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie to że w ogóle nie działają... Generalnie działają, jednak nie wszędzie, ot na www.speedtest.pl nie da się kliknąć w start. To samo jest zarówno na wersji stabilnej (10.2.153.1), jaki i na rozwojowej (10.3.beta2). Naturalnie obie wersje są 32-bitowe, uruchamiane przez nspluginwrapper na systemie 64-bitowym (Debian Sid amd64) w przeglądarce 64-bitowej. Na Iceweasel oraz Midori mogę sobie klikać do woli bez żadnego efektu... na Operze działa. ;) Zna ktoś rozwiązanie? Od razu dodam, że próbowałem już porady azhaga, jednak nic to nie zmieniło.
Przy okazji... Jest też natywna (niby rozwojowa, jednak nieaktualizowana już chyba z pół roku) wtyczka 64-bitowa, tzw. "Square", jednak na niej na powyższej stronie mam komunikat "License expired or invalid" na wszystkich przeglądarkach. Może wiecie o co mu tutaj chodzi?
Na natywnej wtyczce 64-bitowej poprzedniej generacji (tej wycofanej z powodu dziur) działa wszystko...
Przyciśnij scrolla i jednocześnie kliknij na przycisk. Nie wiem dlaczego z niektórymi przyciskami we flashu tak jest .... Jak to rozwiązać, nie mam pojęcia.
Faktycznie, jak wcisnę oba to łapie też na Iceweasel i Midori. ;)
Dorzucam jeszcze, że na Gentoo (ta sama wersja flasha przez nspluginwrapper) problem nie występuje...
niestety flash to kupa, dziurawa cięzka itd, ja trzymam wszystkie poprzednie wersje na wypadek gdyby się cos posrało (dosyć często sie zdarza)
Dzięki r3d, zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie działa.
przecież ja nabijam posty, nic nie proponowałem (może oprócz powrotu do starszej wtyczki ) tu masz wtyki spakowane -> http://uploading.com/files/cca8d9b6/flash-so.rar/
uzywam iceweasel, opery i chromium wszedzie działa w miarę "normalnie" na ostatniej wersji ...
ArnVaker napisał(-a):
Dzięki r3d, zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie działa.
Hehe, żartowniś :)
Jako, że mam problem z instalacją tego 32-bitowego flasha podepnę się tutaj.
Przy próbie instalacji przez nspluginwrapper dostaję:
nspluginwrapper -v -i libflashplayer.so *** NSPlugin Viewer *** ERROR: libflashplayer.so: cannot open shared object file: No such file or directory *** NSPlugin Viewer *** ERROR: libflashplayer.so: cannot open shared object file: No such file or directory nspluginwrapper: no appropriate viewer found for libflashplayer.so
Przy którejś wersji też tak miałem, przy innych natomiast dokładnie ten sam sposób działał, nie wiem dlaczego. ;) Zobacz flashplayer-mozilla z repozytorium debian-multimedia — to jest właśnie wersja 32-bit instalowana przez nspluginwrapper.
Z instalacją tego też jakiś problem:
debian:/home/tm# aptitude install flashplayer-mozilla Następujące NOWE pakiety zostaną zainstalowane: flashplayer-mozilla 0 pakietów aktualizowanych, 1 instalowanych, 0 do usunięcia i 67 nie aktualizowanych. Do pobrania 0 B/4780 kB archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 12,2 MB. dpkg: w odniesieniu do .../flashplayer-mozilla_2%3a10.2.159.1-0.0_amd64.deb zawierającego flashplayer-mozilla: flashplayer-mozilla w konflikcie z flashplugin-nonfree adobe-flashplugin dostarcza flashplugin-nonfree i jest obecny oraz zainstalowany. dpkg: błąd przetwarzania /var/cache/apt/archives/flashplayer-mozilla_2%3a10.2.159.1-0.0_amd64.deb (--unpack): konflikt pakietów - nie będzie instalowany flashplayer-mozilla configured to not write apport reports Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: /var/cache/apt/archives/flashplayer-mozilla_2%3a10.2.159.1-0.0_amd64.deb E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) W czasie instalacji wystąpiły problemy. Próba naprawy:
flashplugin-nonfree usunąłem. Nie wiem w czym problem.
adobe-flashplugin dostarcza flashplugin-nonfree
adobe-flashplugin masz?
Nie znajduje mi tego pakietu. Pliku libflashplayer.so też już nie ma żadnego.
Ale miałeś go kiedyś? To jest ubuntowy pakiet znany ze stwarzania problemów w Debianie. ;) Zobacz jeszcze czy dpkg go czasem nie widzi.
Heh faktycznie musiałem kiedyś ręcznie doinstalować.
ii adobe-flashplugin 10.1.82.76-1
Dobra, zainstalował się tylko akceleracja coś nie bardzo działa. 32-bitowe pakiety nviidii też są potrzebne? Bo po instalacji
nvidia-vdpau-driver-ia32
przy uruchamianiu filmu ekran miga mi na czarno parę razy i minutę muszę czekać, aż znowu system odzyska sprawność. Paranoja z tym flashem.
Ten pakiet to pewnie był dla architektury i386 — APT chyba aktualnie nie widzi zainstalowanych pakietów przeznaczonych dla innej architektury. Zawsze można je kopnąć przez dpkg. :) Co do Nvidii, to nie instalowałem 32-bitowych bibliotek w związku z flashem… ale ja nie używam vdpau, zatem nie wiem.
/me napisał(-a):
Na natywnej wtyczce 64-bitowej poprzedniej generacji (tej wycofanej z powodu dziur) działa wszystko...
Na nowej becie 64-bit — 11.0 d1 — znowu wszystko działa (chyba wszystko ;)).