Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej,
Muszę skonfigurować serwer tak by działały na nim 2 wersje PHP 5.3 i 6.X. Wiem że za pomocą aplikacji DirectAdmin jest to możliwe, ale jest ona płatna.
Czy ktoś z Państwa miał może takie zadanie i udało mu się rozpracować ?
Główny cel jest taki , że na serwerze będzie dużo stronek testowych i niektóre będą działać w php 5.3, ale będzie trzeba sprawdzić ich poprawność działania w php6.
Będę bardzo zobowiązany za pomoc lub linka
http://www.google.com/search?q=two+php+versions
PHP6 ciągle nie ma, ma wyjść jakos niedługo?
Ostatnio edytowany przez kamikaze (2011-03-24 13:18:55)
jakieś bety już są. Tak już szukałem ale głównie dotyczy to windows , a ja chcę na debianie to zrobić
Bety to już były 2 lata temu ;] Z tego co się dowiedziałem to 6.0 nie różni się od 5.x. Jedyną różnicą ma być natywna obsługa UTF. Imho w ogóle bez sensu odpalać coś na jakichś betach. Co do tego, że opis dotyczy windows to dopisz linux w zapytaniu. Ale czy trzeba się dokładnie trzymać opisu i robić bezmyślnie co napisane? Jeśli masz jak to zrobić na Apache pod windowsem to pod linuxem bedzie niemal identycznie, liczy się sam koncept jak to rozwiązać.
PHP jako zainstalowane jako fast CGI i osobny skrypt uruchamiający PHP w zależności od vhosta.