Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Postanowiłem zainstalowal linuksa na starym lapku p1 120mhz , 16mB ramu (bedzie conajmniej 48) , dysk 1,5GB , floppy bez cdrom i usb.
Chyba Damn Small Linux byłby najlepszym rozwiazaniem ale nie mam pomysłu jak go zainstalowac z dysku ; / pliki moge przerzucic kablem rownoleglym w dosie norton commanderem ale jak go pozniej zainstalowac z dysku , bo z tego co czytalem jest opcja instalacji z cdrom , pendrive ale nie wiem jak sobie poradzic z instalacja z dysku ;p
Ostatnio edytowany przez grom120 (2011-01-18 19:11:40)
grom120 napisał(-a):
Chyba Damn Small Linux byłby najlepszym rozwiazaniem
A może Puppy Linux?
azhag napisał(-a):
A może Puppy Linux?
A może ConnochaetOS? :)
Zdecydowalem sie na DSL , zrobilem tak : zmienilem rozmiar partycji podstawowej (na niej jest win98 teraz) zrobilem nowa partycje 70MB (na plik KNOPPIX ) i jak bootuje z dyskietki bootowalnej dsl to wyskakuje ze can't find KNOPPIX filesystem ;// co z tym fantem?
też miałem jakiś czas temu ten problem ... wybór padł na slacka 8.0. Chodzi bardzo ładnie na starym gnomie.
Pentium 1 133 MHz 16MB ram dysk 6 GB :)
notebook bez CD i USB. Slacka instalowałem na innym lapku, potem przełożyłem po prostu dysk.
moj ma dysk 1,3GB ; / pozatym nie mam przejsciowki zeby podlaczyc dysk do pc'ta
EDIT : Udalo sie :D zczytal plik knoppix wystarczylo stworzyc katalog KNOPPIX i wrzucic tam plik KNOPPIX :D
Zobaczymy czy dalej pojdzie : P
Ostatnio edytowany przez grom120 (2011-01-18 23:57:26)
ArnVaker napisał(-a):
http://www.connochaetos.org/wiki
:) gdybym tylko miał pod ręką jakąś padlinę, to bym go sobie zainstalował...
Męczę się od wczoraj z tym, żeby załadować to na 512MB (HP t5720). I albo wali mi, że brakuje miejsca (minimum 1400MB) albo, że brakuje pakietów w /src/os.
Ostatnio edytowany przez oli (2012-01-22 12:11:49)
oli: W sumie w wymaganiach jest dysk 2GB.
Minimum hardware requirements are:
• A i586 compatible processor (i. e. Pentium I)
• At least 64 MB RAM
• At least a 2 GB hard disk
No nic. Muszę kupić dysk :) Próbowałem też zainstalować DSL ale też jest problem.
Ostatnio edytowany przez oli (2012-01-22 12:35:31)
Strony: 1