Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Potrzebuje pewnych informacji które są na ekranie po wywołaniu komendy
echo mem > /sys/power/state
Domyślam się, że będzie to w syslog, ale tam jest za dużo komunikatów i nie mogę tego wydobyć. Jakim poleceniem zapisać te komunikaty?
Ale to w ogóle coś u Ciebie wyrzuca na ekran (u mnie nic) czy chodzi Ci o to co mówi kernel? Tego co mówi kernel też w sumie nie ma jakoś specjalnie dużo, ot u mnie jakieś ~100 ostatnich linijek w dmesg (od wydania polecenia do wybudzenia)...
Pewnie masz dodane "quiet" w grubie. Może jakoś to wydobędę z dmesg.
tm napisał(-a):
Witam.
Potrzebuje pewnych informacji które są na ekranie po wywołaniu komendyKod:
echo mem > /sys/power/stateDomyślam się, że będzie to w syslog, ale tam jest za dużo komunikatów i nie mogę tego wydobyć. Jakim poleceniem zapisać te komunikaty?
Użyj potoku i polecenia tee
echo mem > /sys/power/state | tee /var/log/mojepolecenie.log
Ostatnio edytowany przez andreq (2011-01-07 07:18:43)
@andreq w ten sposob to nic nie zlapiesz bo komenda jest echo mem a jej stdout musi pojsc do /sys/power/state
@tm zainteresuj sie opcja -c w dmesg
bercik masz rację ;-) Sądzę, że to powinno zadziałać:
script /var/log/mojepolecenie.log echo mem > /sys/power/state CTRL-D
Komendy i komunikaty będą w /var/log/mojepolecenie.log
Komendy są, ale komunikatów brak:
Skrypt uruchomiony pią, 7 sty 2011, 18:09:04 debian:/home/tm# echo mem > /sys/power/state debian:/home/tm# exit Skrypt wykonany pią, 7 sty 2011, 18:09:35
Strony: 1