Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
marcusdavidus albo markdavid nie pamietam nigdy do siebie nie dzwonilem :P
a moze jednak kanal team speak ?? znam kilka doobrych darmowych serverow gdzie za free dostane channel jak zreszta kazdy inny to bardziej praktyczne niz skype i nie denerwuje jak on
a moze zamiast skype -jakis wolny protokolik?
na ten przyklad x-lite for linux, konto SIP u rodzimego providera, i numer za free ? www.actio.pl
u mnie jest tak: 48957829330@sip.actio.pl -czesto online. a jak bramki sie dorobie to bedzie non-stop.
jakby ktos chcial uslyszec moj czarujacy glos-nick taki sam jak na forum;)
kayo77 ale rzadko mam uruchomione... jak by byla potrzeba dac znac via jabber lub gg
tbhthelolmaker
SIP:
login: rrp
na serwerze: n17.waw.pl
(jakby ktos wolaj jabbera czy maila to adres takiej samej postaci)
e398rules, od maila
dug_kodzik :)
ale pierw trza zagadac na jabbera zebym wlaczyl :) kodzik@jabberpl.org
Nawet nie zauważyłem :) - ale po ostatnim poście o skype i powrocie tematu jabbera - rozumiem.
Powtarzam - jabber będzie
Mój login Skype to manual10000
Hej, Większość zachawala Ekigę itp. a jak przychodzi co do czego, to każdy i tak ma Skype'a.
Proponuję zamiast robić łąńcuszek dodać opcję w ustawieniach, by móc podawać login.
Gdzieś na aukcjach internetowych była taka fajna ikonka do dzwonienia na Skype, może to warto by było zaimplementować.
Jeśli chodzi natomiast o mnie: iwohencz
Mam nadzieję, że Pidgin w końcu zacznie obsługiwać voip i być dobrą alternatywą dla Skype.
iwo napisał(-a):
Hej, Większość zachawala Ekigę itp. a jak przychodzi co do czego, to każdy i tak ma Skype'a.
Nie każdy, daleko nie każdy. ;)
iwo napisał(-a):
Mam nadzieję, że Pidgin w końcu zacznie obsługiwać voip i być dobrą alternatywą dla Skype.
Obsługuje SIMPLE, który jest defacto voipem.
azhag napisał(-a):
iwo napisał(-a):
Nie każdy, daleko nie każdy. ;)
swiete slowa :-) ...np. ja ... zreszta gg tez nie mam (jak ktos che IM do mnie a nie wie co to jabber to podaje JID i odsylam do GTalka ...)
BTW wole twinkle od ekigy ...
azhag napisał(-a):
iwo napisał(-a):
Obsługuje SIMPLE, który jest defacto voipem.
ale jakos zadan SIP INVITE przyjmowac nie chce ... (przynajmniej taki instalowany z paczki bez dodatkowych wtyczek)
to i ja sie dorzuce.
jak chciec gadac to raczyc powiadomic via gg.
Moja wiedza o Debianie jest pomiędzy zerem a pierwszą samodzielną kompilacją :)