Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam meczę się z tym od dłuższego czasu i nie mogę rozkminić ;( a wystarczy zęby wywołać 1 komendę po zalogowaniu "x11vnc -forever"
Więc tak mam ustawione auto logowanie na mojego użytkownika to nie wiem jaki to jest runlevel ;(
na początku próbowałem dodać wpić do /etc/rc.local
#!/bin/sh -e # # rc.local # # This script is executed at the end of each multiuser runlevel. # Make sure that the script will "exit 0" on success or any other # value on error. # # In order to enable or disable this script just change the execution # bits. # # By default this script does nothing. x11vnc -forever & exit 0
lecz nie dział ;(
potem bawiłem się z update-rc.d, zrobiłem skrypt i przeniosłem go do /etc/init.d/VNC:
#!/bin/bash # Program x11vnc -forever
następnie dodałem prawa
chmod +x /etc/init.d/VNC i wywołałem go update-rc.d VNC defaults 40 to wyskoczyło coś takiego
update-rc.d: warning: /etc/init.d/VNC missing LSB information update-rc.d: see <http://wiki.debian.org/LSBInitScripts>
Czy mógł by mi ktoś pomóc z tym;(
Mozna sobie to chyba zrobic poprzez edycje .bashrc - zawartość tego pliku wykonywana jest podczas logowania na dane konto
A co do update-rc.d co się pojawiło po tym bledzie ?
jest cos takiego jak Adding system startup for .... ?
Pablik napisał(-a):
potem bawiłem się z update-rc.d, zrobiłem skrypt i przeniosłem go do /etc/init.d/VNC:
Kod:
#!/bin/bash # Program x11vnc -forevernastępnie dodałem prawa
chmod +x /etc/init.d/VNC i wywołałem go update-rc.d VNC defaults 40 to wyskoczyło coś takiegoKod:
update-rc.d: warning: /etc/init.d/VNC missing LSB information update-rc.d: see <http://wiki.debian.org/LSBInitScripts>Czy mógł by mi ktoś pomóc z tym;(
Zainwestuj w kurs angielskiego. Bo jak widać (jeśli zna się angielski) jest to tylko ostrzeżenie, ponadto kieruje do dokumentacji, którą możesz poczytać i zrozumieć w czym rzecz. To nie jest żadna złośliwość, ciężko się poruszać w świecie informatyki bez znajomości angielskiego. Jeśli myślisz o tym poważnie, jest to twoje ainteresowanie lub zawód powinieneś się uczyć tego języka. Jeśli nie to i tak warto ;]
Ja dawałem plik z twoim wpisem do katalogu /home/user/.kde/Autostart