Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Czy ktoś z forumowiczów bawił się IPTV i wie jakiego softu i sprzętu użyć by to ruszyć??
Chciałbym sobie zrobić jakieś VoD. W domu mam IPBOX9000HD z enigma.
Na serwerze troche avi i chciałbym to jakoś odpalić w formie VoD, no i do tego jeszcze puścić normalną telewizje, ale z telewizją to później.
z góry dzieki za podpowiedzi
pzdr
bercik napisał(-a):
vlc
nie, nie. vlc to tylko streming. z jednej strony dobre do avi.
chce puscic to multimedialnie. powiedzmy mam obraz filmu plyty dvd i chce rowniez puscic kilka sciezek dzwiekowych.
no i co wazne. odbiornikiem "klientem" ma byc dekoder.
---
czy w vlc w VoD działa przewijanie??
bo jak próbuje przewinąć film to wywala mi sie strumień :(
Ostatnio edytowany przez Nicram (2010-10-17 19:43:26)
Nicram napisał(-a):
chce puscic to multimedialnie. powiedzmy mam obraz filmu plyty dvd i chce rowniez puscic kilka sciezek dzwiekowych.
to akurat daje sie zrobic ...
bercik napisał(-a):
Nicram napisał(-a):
to akurat daje sie zrobic ...
hmm, kilka scieżek dźwiekowych?? nie znalazlem o tym nigdzi opisu :(
może jakiś przykładzik?
poczytaj o VLM ...
# odpalenie: LANG=C cvlc --vlm-conf plik.conf # konfiguracja kamer new cam1 broadcast enabled setup cam1 input "file:///home/rrp/NTr1OH7RgEM.mp4" setup cam1 output #transcode{vcodec=mp2v,vb=10000,acodec=mpga}:bridge-in{id-offset=100}:std{access=udp{ttl=1},mux=ts,dst=226.1.226.1:1234} new cam2 broadcast enabled setup cam2 input "file:///home/rrp/AD1FBD44d01.mp3" setup cam2 output #duplicate{dst=bridge-out{id=2},select=audio} # autostart control cam1 play control cam2 play
bercik napisał(-a):
poczytaj o VLM ...
dzięki. właśnie znalazłem to w dokumentacji.
A tak powracając do tematu.
Znacie może jakieś oprogramowanie do IPTV?
Ostatnio edytowany przez Nicram (2010-10-19 18:52:40)