Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Co jest nie tak? Czego nie mam? Ktoś ma jakiś pomysł? Bo ja nie mogę się niczego doczytać tutaj.
kuba ~/Pobrane/sony_acpi make make -C /lib/modules/2.6.32-5-amd64/build SUBDIRS=/home/kuba/Pobrane/sony_acpi modules make[1]: Wejście do katalogu `/usr/src/linux-headers-2.6.32-5-amd64' CC [M] /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.o /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c:55: warning: initialization from incompatible pointer type /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c: In function ‘sony_walk_callback’: /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c:253: error: dereferencing pointer to incomplete type /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c:255: error: dereferencing pointer to incomplete type /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c:256: error: dereferencing pointer to incomplete type /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c: In function ‘sony_acpi_add’: /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c:269: error: lvalue required as left operand of assignment /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c:319: error: ‘struct proc_dir_entry’ has no member named ‘owner’ /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c: In function ‘sony_acpi_init’: /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c:374: error: ‘struct proc_dir_entry’ has no member named ‘owner’ make[4]: *** [/home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.o] Błąd 1 make[3]: *** [_module_/home/kuba/Pobrane/sony_acpi] Błąd 2 make[2]: *** [sub-make] Błąd 2 make[1]: *** [all] Błąd 2 make[1]: Opuszczenie katalogu `/usr/src/linux-headers-2.6.32-5-amd64' make: *** [default] Błąd 2
1. Po co Ci to?
2. Ja bym spojrzał zwłaszcza do /home/kuba/Pobrane/sony_acpi/sony_acpi.c i zobaczył co jest w liniach 319 i 374.
Żeby móc regulować chociażby jasność w laptopie. Kiedyś to miałem i działało elegancko. A teraz lipa, skompilować się nawet nie chce. O ile dobrze pamiętam było to nawet w jajcu distrowym... teraz nie ma ;/
Znalazłem takie coś jak xbacklight więc problem rozwiązany częściowo ;)
Dla niektórych hardłerów takie dynksy są w jajku, może prościej tam poszukać i usmażyć własne jajko? ;)
Lekturka
ippo76 napisał(-a):
Dla niektórych hardłerów takie dynksy są w jajku, może prościej tam poszukać i usmażyć własne jajko? ;)
Lekturka
Jestem zbyt leniwy na robienie jajek ;P hehe ale już działa wsio wiec nie będę się przemęczał.
Pozdro