Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak ustawić opcję SMP dla pentium 4? Niby rdzeń jest jeden, ale dzięki hyperthreading system widzi dwa rdzenie logiczne. Niby nic, ale ustawienie SMP dla procesorów które tego nie wymagają powoduje wolniejsze działanie. Dla dla pentium D czy jakichś tam core 2 to nie ma problemu, ale rdzenie logiczne to już zagwozdka dla mnie... Procek już mocno leciwy więc przydałoby się zoptymalizować co się da, żeby jeszcze mi służył. No i jeszcze jedno małe pytanko. Jak z używaniem kompresji lzma lub lzo? Czy nie ma z tym jakichś dodatkowych komplikacji przy instalacji jądra??
Co do kernela znajdziesz wszedzie jak tu http://www.linuxtopia.org/online_books/linux_kernel … /ch09s03.html
natomiast kernel 2.6.34 lzma lub lzo jeszcze nie mam takiego kernela zainstalowanego wiec nic z mojej strony
Przy 1-2MB kompresja traci na znaczeniu.