Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2005-09-27 10:51:49

shreku - Użytkownik

shreku
Użytkownik
Serwis

VMware

pytanko dotyczace dzialania programu...
czy za jego pomocąmozna odpalic (wyemulowac) np aktualnie zainstalowanego windowsa na komputerze z innej partycji czy jest koniecznosc instalacji windy przez vmware ??

#2  2005-09-27 11:12:00

maverick44 - Moderator

maverick44
Moderator
Serwis

Re: VMware

Z tego Ci mi wiadomo na ten temat bo mam stycznosc z vmware, trzeba zainstalowac system czy to na virtualnym dysku czy na partycji wydzielonej dla niego, ale nic mi nie wiadomo na temat wykorzystania istniejacego systemu na partycji.

Maverick
Gentoo GCC 4.1.1 KDE 3.5.6 Kernel 2.6.17
AMD Sempron 2400+ 512 MB RAM Seagate 160GB
Linux user number: #415965
http://www.gohome.org/debian_logo_06.gif http://maluch.pcz.pl/~maverick/images/logo_gentoo.png

#3  2005-10-04 13:29:25

jumanji - Członek DUG

jumanji
Członek DUG
Serwis

Re: VMware

ja sprobowalbym zrobic obraz dysku i pozniej wrzucic go na vmware, tak dzialaja np plyty megainstalacyjne (windows aio - czyli wszystkie wersje windy na jednym dvd) opiera sie to wlasnie na wgrywaniu samych obrazow dysku ale tworzonych przed krokiem ktory wymaga od nas ustawienia systemu.
nie jestem pewien czy da sie tak zrobic, ale przypuszczam ze tak, i oszczedza to wiele czasu, poza tym winda na linuxoiwym vmware instaluje sie 22 minuty a odpalona zjada zaledwie 66 rmb ramu :D to cieszy, zwlaszcza ze jak ci sie znudzi to mozna ja zkillowac :D

..:: odważni nie żyją wiecznie. ostrożni nie żyją wcale.
..:: linux registered user #372947

Stopka forum