Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam umowę z Netią na neta 8Mbit/1Mbit przez LLU na łączu TP, uwolnienie łącza, aktywacja, itp. odbyły się w zeszłym miesiącu i net śmiga. Linia synchronizuje się na maxa jako Annex M, czyli tyle ile akurat wyciągnie tyle będzie. Czasem jest to 20Mbit, czasem 16, czasem 12, różnie to bywa... I tu pojawia się problem — linia nie wyrabia, parametry poleciały w dół i czasem się rozłącza. Zdarza się, że chodzi stabilnie przez 2 dni, a następnego potrafi rozłączać się co chwilę.
Pytanie: czy da się jakoś ustabilizować połączenie po mojej stronie? Dzwoniłem do Netii, powiedzieli mi, że faktycznie umowa jest na 8Mbit/1Mbit według "hipnotyzującej promocji", ale mam "dostęp nieograniczony". Dlaczego? Nie wiedzieli ;) W każdym razie mogą przysłać techników, którzy stwierdzą, że linia nie wyrabia i wtedy przytną mi u siebie do tych 8Mbit. Ostatecznie tak pewnie trzeba będzie zrobić, ale zapytać nie zaszkodzi :)