Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam wszystkich!
zainspirowal mnie system linux a debian szczegolnie.mam zainstalowanego xp-ka i chcialbym dolozyc do niego debiana jak bezpiecznie to zrobic aby te dwa systemy wspoldzialaly ze soba?jak podzielic dysk?z gory dziekuje za wszelkie sugestie i porady. pozdrawiam....
Jeżeli masz dwa dyski to nie ma problemu, na jednym XP, na drugim debian.
Jeżeli tylko jeden to niestety musisz zmiejszyć rozmiar partycji z XP, żeby było miejsce na Debiana. najlepiej pewnie jaki Partition Magic.
Wolne miejsce dysku pozostaw puste, bez żadnej założonej partycji - instalator debiana już sobie z tym poradzi.
Instalacja obrazkowa na głównej stronie duga, kliknij u góry w link Artykuły
ok, dziekuje a ile tak mniejwiecej trzeba zostawic miejsca? 5Giga?? i miejsce ma byc przed systemem xp czy po (miejsce na dysku, bo mam tylko jeden dysk)?
5 giga na początek będzie git. przed czy po w zasadzie nie ważne, ale jeśli dopiero zaczynasz to daj debiana po xp.
dziekx , zaszalej tylko najpierw archiwizacje sobie zrobie hyhyh na wszelki wypadek ;-)