Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Gdy na KNOPPIX 6.2 zainstalowałem i chciałem włączyć PULSEAUDIO
to wywal;iło mi takim bgłędem ;
SA lib confmisc.c:1286snd_func_refer) Unable to find definition 'cards.AVerTV Volar HX.pcm.surround51.0:CARD=1' ALSA lib conf.c:4154_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib conf.c:4633snd_config_expand) Evaluate error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib pcm.c:2211snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM surround50:1 ALSA lib confmisc.c:1286snd_func_refer) Unable to find definition 'cards.AVerTV Volar HX.pcm.surround51.0:CARD=1' ALSA lib conf.c:4154_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib conf.c:4633snd_config_expand) Evaluate error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib pcm.c:2211snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM surround51:1 ALSA lib confmisc.c:1286snd_func_refer) Unable to find definition 'cards.AVerTV Volar HX.pcm.surround71.0:CARD=1' ALSA lib conf.c:4154_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib conf.c:4633snd_config_expand) Evaluate error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib pcm.c:2211snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM surround71:1 W: alsa-util.c: Device hw:1 doesn't support 44100 Hz, changed to 48000 Hz. W: alsa-util.c: Cannot find fallback mixer control "Mic". W: alsa-util.c: Device hw:2 doesn't support 44100 Hz, changed to 16000 Hz. W: alsa-util.c: Device hw:2 doesn't support 2 channels, changed to 1. W: alsa-util.c: Cannot find fallback mixer control "Mic". ALSA lib control.c:902snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL front:0 ALSA lib control.c:902
Gdy dałem polecenie ;pulseaudio jako root doszło do całkowitego zamrożenia systemu ,z którego jedynym wyjściem był twardy reset .
Proszę o pomoc