Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
Zainstalowałem sobie Debian Squeeze z płytki netinstall. Mam zainstalowane GNOME i do tego Sambę, by móc korzystać z sieci lokalnej.
I z tym jest problem - widzę swoją grupę roboczą, ale przy wchodzeniu system pyta się o hasło do grupy roboczej. Nie wiem skąd wziąść to hasło, bo od dawna używałem samby w ubuntu i tam hasło było potrzebne tylko przy dostępie do komputerów.
Moj smb.conf:
[global] workgroup = DOM server string = netbios name = lucas guest account = nobody security = share password level = 8 username level = 8 browsable = yes encrypt passwords = yes smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd domain master = no local master = no preferred master = no os level = 0 printcap name = cups printing = cups load printers = true [public] path = /home/lucas/Publiczny guest ok = yes write ok = yes [print$] comment = Printer Drivers path /etc/samba/printer guest ok = yes browsable = yes read only = yes [Lexmark_E323] printable = yes path = /var/spool/samba public = yes guest ok = yes [printers] browsable = no printable = yes writable = no public = yes guest ok = yes path = /var/spool/samba
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=15209 moze to ci sie przyda , z tego co przeczytalem wynika ze to błąd w jakiejs bibliotece