Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
nie wiem czemu ale przy kombinacji ctrl+lewy alt + F[2-6] nie wyswietlają mi sie prompty ;/ jedynie działa to przy ctrl+alt +F1
z góry thx za pomoc
Pokaż:
grep ACTIVE_CONSOLES /etc/default/console-setup
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-12-12 17:28:42)
wynik polecenia :
drops120@debian:/usr/bin$ grep ACTIVE_CONSOLES /etc/default/console-setup ACTIVE_CONSOLES="/dev/tty[1-6]"
w jaki sposób startujesz x'y??
Bo ja jak mam w rc.local wpisane żeby logowało sie automatycznie i startowało X'y to też nie mam promptów od 2-6.
giegiel napisał(-a):
Bo ja jak mam w rc.local wpisane żeby logowało sie automatycznie i startowało X'y
Użyj nodm do tego.
giegiel napisał(-a):
w jaki sposób startujesz x'y??
Bo ja jak mam w rc.local wpisane żeby logowało sie automatycznie i startowało X'y to też nie mam promptów od 2-6.
x'y startują sie automatycznie .
grom120 napisał(-a):
x'y startują sie automatycznie .
W jaki sposób X startuje automatycznie?
Też mam gdm i xdm miałem i nie mam tty1-6 ;/ znalazł ktoś rozwiązanie?
ctrl+lewy alt + F[2-6]
Alt+printSysRsc.+
co tam sobie wymyslisz
@giegiel
U Ciebie jest czarny ekran na każdej poza X-ami? Jak tak to framebuffer'em się pobaw.
O tak właśnie :) a co mam się z nim bawić :)
Jeżeli używasz — wyłącz. Jeżeli nie używasz — włącz (najprościej vesafb, np. parametr vga=791 do linii kernela w grubie).
Jak żadne z powyższych nic nie da, to sprawdź na uvesafb: http://dug.net.pl/tekst/90/uvesafb_w_debianie
to jest niemozliwe zeby niedzialalo skroty klawiszowe
Alt+sysRq + (e,r,t,s,o,u,p,)
to tyle ze znanych mi
jest to najpewniejszy sposob w Debianie:
Zainstalowałem gdm i działa.
lubomir napisał(-a):
to jest niemozliwe zeby niedzialalo skroty klawiszowe
Alt+sysRq + (e,r,t,s,o,u,p,)
to tyle ze znanych mi
jest to najpewniejszy sposob w Debianie:
Pod warunkiem, że się działa na repowym jajku :P Ja jak swoje odchudzałem to wywaliłem magickey :P
giegiel napisał(-a):
Też mam gdm [...] i nie mam tty1-6
giegiel napisał(-a):
Zainstalowałem gdm i działa.
dobre... xD
Kurde znów nie działa ;/ po restarcie przestało... nie rozumiem już nic. Co za badziew ;/ hehe niezdecydowany jak kobieta