Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-12-12 09:36:42

iacobus - Członek DUG

iacobus
Członek DUG

gtk-engines-qt nie działa

Witam,
zainstalowałem z rana Squeeze z KDE 4.3 z przeznaczeniem na desktop. Generalnie "wsio right", mam tylko problem z ustawieniem poprawnego wyglądu aplikacji gnomowcyh. Żeby mieć wszystko aktualne, zainstalowałem kde-style-qtcurve, gtk2-engines-qtcurve oraz kwin-style-qtcurve_0.69.2-1_i386.deb z repozytorium Sida, żeby paczki były aktualne i miały zgodne wersje.

Nakazałem systemowi używanie motywu QtCurve, ale nic z tego - IceWeasel, IceDove, Gimp et consortes są tak brzydkie, jak były.
Pomógłby ktoś?

Ps. Gdy instalowałem Squeeza u siebie na desktopie parę tygodni temu nie miałem takich problemów, nie wiem może jednak nadal są jakieś niezgodniości paczek?

Unix is user-friendly — it’s just choosy about who its friends are.

#2  2009-12-12 14:23:20

k4misiek - Green Reaper

k4misiek
Green Reaper

Re: gtk-engines-qt nie działa

Zainstaluj system-config-gtk-kde i potrzebne silniki do motywów GTK2, najczęściej używane to gtk2-engines, gtk2-engines-murrine, gtk2-engines-pixbuf.
Ustawienia systemowe > Wygląd > Wygląd > GTK Styles and Fonts > Use another style.
Relog i powinno działać.

You are registered as user #464141 with the Linux Counter

#3  2009-12-12 14:54:13

Kudzu - 1NF:rM@7iON1SP0vvErr

Kudzu
1NF:rM@7iON1SP0vvErr

Albo zainstaluj gtk-qt-engine
Wtedy wymusisz styl qt w aplikacjach gtk..

Ustawienia > Wygląd > GTK Styles and Fonts > Use Qt style czy jakoś tak..

...software is like sex
it's better when it's free..

#4  2009-12-12 17:55:10

iacobus - Członek DUG

iacobus
Członek DUG

Wszystkiego tego próbowałem, z żadnym skutkiem. Pomogło zainstalowanie kde43-oxygen-molecule. Wydaje mi się, że panel "GTK Styles and Fonts" zmienia plik .gtkrc-2.0-kde4, podczas gdy trzeba zmienić po prostu .gtkrc-2.0 . Do tego odkrycia potrzeba mi było kilku godzin ;-)

Unix is user-friendly — it’s just choosy about who its friends are.

Stopka forum