Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-12-04 17:04:25

Grzeslaw - Użytkownik

Grzeslaw
Użytkownik

MYSQL: zmiana w tabeli VIEWS w information_schema

Witam.

Jakiś miesiąc temu przenosiłem serwis ze starej maszyny na nową, i teraz nie mogę zrobić jednego searcha w bazie. Tak zaczełem szukać i doszedłem do tego, że w information_schema wstrzelony jest stary user w polu  definer w tabeli VIEWS. Chciałem go zmienić, ale nie mogę, mam access denied for root@localhost.I co ciekawe ten definier ma MAX 16 znaków,. a moja nazwa ma powyżej, nie wiem jakim códem to się wrzuciło

Kod:

mysql>  select is_updatable,definer,table_name,table_schema from views;                                                                               +--------------+---------------------------+-------------------+----------------+
| is_updatable | definer                   | table_name        | table_schema   |
+--------------+---------------------------+-------------------+----------------+
| YES          | user_r@10.0.1.% | TEST_VIEW         | mydatabase |
| NO           | user_r@10.0.1.% | VIEW_member_value | mydatabase |
+--------------+---------------------------+-------------------+----------------+
2 rows in set (0.01 sec)

Jak mogę to zmienić? Już kombinowałem aby zgrać dumpa do txt i ręcznie zmienić, a potem od nowa wgrać baze, ale to mało pro. Pozatym tam jest produkcja i nie chce nic zatrzymywać, z wiadomych względów.

Co radzicie?

Stopka forum