Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Jakis czas temu pisałem w sprawie warcraft'a który mi nie działał , dzisiaj postanowiłem jeszcze raz sprobowac go odpalic , meczyłem sie 4 h ale w koncu udało sie , jedyny problem jest taki ze nie moge sie zalogowac na battlenet, tzn. wyskakuje error 0x00000000c5 a w konsoli takie cos :
err:ole:CoCreateInstance apartment not initialised err:ntlm:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path. err:ntlm:SECUR32_initNTLMSP Usually, you can find it in the winbind package of your distribution. fixme:advapi:SetSecurityInfo stub fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f298,0x00000000), stub! fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f608,0x00000000), stub! fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f640,0x00000000), stub! fixme:ntdll:RtlNtStatusToDosErrorNoTeb no mapping for 8000000a fixme:ntdll:RtlNtStatusToDosErrorNoTeb no mapping for 8000000a
mam wine w najnowszej wersji
wątek mozna zamknąc , poradziłem juz sobie z tym:)
Ostatnio edytowany przez grom120 (2009-11-15 17:26:03)
grom120 napisał(-a):
wątek mozna zamknąc , poradziłem juz sobie z tym:)
W jaki sposób sobie z tym poradziłeś ?Czy możesz podzielić się ta informacja z innymi by został post z rozwiązaniem dla potomnych ?
najpierw instalujemy pakiet tig, do obsługi git .
sudo apt-get install tig
pozniej kolejno :
git clone git://repo.or.cz/wine/warcraft3.git wine-war3
sudo apt-get build-dep wine
cd ~/wine-war3 $ tools/make_requests
./configure --with-gnutls
make depend && make
teraz wystarczy uruchamiac Warcrafta nie przez wine "siezka" ,ale ~/wine-war3/wine "C:/Program\ Files/Warcraft\ III/Frozen Throne.exe -opengl