Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
No więc. Wziąłem sobie wczoraj w erze na abonament blueconnecta - tak wiem, lama jestem, aczkolwiek ktoś obciął w moim bloku kabel od UPC i moje marzenie o 50mbps poszło...
Chciałem się połączyć przez NetworkManagera... niestety, wyrzuca "Rozłączono" po jakiejś chwili.
No więc przyatakowałem wvdial'a...
konfig wygląda tak:
[Dialer Defaults] Modem = /dev/ttyUSB0 Baud = 3600000 SetVolume = 0 Dial Command = ATDT FlowControl = NOFLOW Init1 = ATZ Init2 = ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 [Dialer era] Username = erainternet Password = erainternet Phone = *99***1# Stupid Mode = 1 Init3 = AT+CGDCONT=1,"IP","erainternet" Dial Attempts = 3 Auto DNS = 1
po wpisaniu
# wvdial era
wyrzuca:
[root@mikeibm etc]# wvdial era --> WvDial: Internet dialer version 1.60 --> Cannot get information for serial port. --> Initializing modem. --> Sending: ATZ OK --> Sending: ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 ATQ0 V1 E1 S0=0 &C1 &D2 OK --> Sending: AT+CGDCONT=1,"IP","erainternet" AT+CGDCONT=1,"IP","erainternet" OK --> Modem initialized. --> Sending: ATDT*99***1# --> Waiting for carrier. ATDT*99***1# NO CARRIER --> No Carrier! Trying again. --> Sending: ATDT*99***1# --> Waiting for carrier. ^BOOT:28481812,0,0,0,76 ATDT*99***1# NO CARRIER --> No Carrier! Trying again. --> Sending: ATDT*99***1# --> Waiting for carrier. ATDT*99***1# NO CARRIER --> No Carrier! Trying again. --> Maximum Attempts Exceeded..Aborting!! --> Disconnecting at Tue Nov 3 10:06:06 2009
Ktoś coś wie na ten temat?
PIN usunąłem z karty.
Jakieś kwestie z kernelem?