Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-10-30 20:52:58

Kpt. - Użytkownik

Kpt.
Użytkownik

Roundcube - problem z folderami?

Hmmm Mam taki problem Panowie. Moze ktos wie, gdzie szukac. Otoz... Zrobilem upgrade roundcube do 0.3 z 0.2. Niestety cos nie bangla u mnie na etchu. Mam oto taki blad w logach (pfff jestli mozna to nazwac logiem)

Kod:

IMAP Error: Could not save message in Drafts in /var/www/roundcube/program/steps/mail/sendmail.inc on line 0 (POST /roundcube/?_task=mail&_action=send)

Po krotce chodzi o to, ze po zalogowaniu sie na skrzynke, nie ma zadnych folderow procz Odebrane, wlaczenie opcji w konigu "auto" create nic nie - komunikat jak wyzej. Stowrzyc recznie sie nie da - przynajmnie nie z poziomu roundcune - pisze, ze proba zapisu nie powiodla sie... Ktos moze pomoc? Jesli nawet mialbym je stworzyc z konsoli - to gdzie? Moja baza nie nazywa sie roundcube, jesli o to chodzi... Jakkolwiek maile moge odebierac i wysylac...

#2  2009-11-01 15:27:00

kamikaze - Administrator

kamikaze
Administrator

Re: Roundcube - problem z folderami?

Mógłbyś wkleic zawartośc pliku /var/www/roundcube/program/steps/mail/sendmail.inc , jeśli jest bardzo duży to kilka pierwszych linijek.

Stopka forum