Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej, mam pytanie wiem że są klienci pocztowi w wersji tekstowej. Prawde mówiąc nigdy nie skonfigurowałem porpoawnie takiego klienta macie jakiś pomysł ?? Druga sprawa chciałbym żeby za jego (lub innego klienta) pomocą stworzyć skrypt który by autoamtycznie wysyłał maila na moją skrzynkę, którą mam na interii.
Dokładnie chodzi mi oto że jeśli serwer by się uruchamiał to wysyłał by mi krótkiego maila.
Proszę o POMOC
pozdrawiam
Hej, mam pytanie wiem że są klienci pocztowi w wersji tekstowej. Prawde mówiąc nigdy nie skonfigurowałem porpoawnie takiego klienta macie jakiś pomysł ??
man ? google ?
Druga sprawa chciałbym żeby za jego (lub innego klienta) pomocą stworzyć skrypt który by autoamtycznie wysyłał maila na moją skrzynkę, którą mam na interii.
mail -s "tytul wiadomosci" twoja.skrzynka@interia.pl
?
ew.
mail -s "tytul wiadomosci" < /var/log/syslog twoja.skrzynka@interia.pl
dziex
mutt
kundel rlz ;)
fajna sprawa, a jakim progsem wysylas sms'y i jaki skrypt do niego :D
P.S. Juz nie wazne joker wyprzedzil mnie nowym tematem :)
jeszcze mam pytanie czy potrzebuje mieć zewnętrzny adres ip żeby słać coś na maila ??
czy mutt nie potrzebuje exima ??
a w kazdym innym kliencie potrzebujesz??
fajny konsolowy klijent to pine
no jak juz cos to se zrub powiadamienie na gg
http://biexi.dug.net.pl/pliki/ggnotify
dzięki
fajny konsolowy klijent to pine
no jak juz cos to se zrub powiadamienie na gg
http://biexi.dug.net.pl/pliki/ggnotify
--------------
Kapitalna sprawa z tym powiadamianiem na gg, ale nie wiem czemu jak wpisuje:
ggnotify -u moj_numer_gg -p haslo -d numer_gg_komu_chce_poslac -m tresc
to pisze:
Nie powiodlo sie polaczenie
A polaczenie z netem mam, trzeba spelniac jakies okreslone warunki ??
pozdrawiam z góry dziękuje
U mnie też działa. Podziekowania dla BiExi :) Trzeba wysylać do siebie z innego konta. Trzeba stworzyć nowe.
u mnie w domciu też działa ! W robocie idzie to wszystko przez serwer proxy itp może to przez to nie wiem. Wielkie dzięki dla Blexi
pozdrawiam