Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Niedawno kupiłem słuchawki bluetooth Motorola-S9. Przy pomocy blueman'a i pulseaudio zmusilem je do pracy z debianem. Chciałbym jednak na słuchawki przekierować cały wychodzący dźwięk. W tym celu stworzyłem plik .asoundrc:
pcm.!default { type pulse card 0 } ctl.!default { type pulse card 0 }
Jednak po takim zabiegu nie uzyskałem oczekiwanego efektu. Kiedy sluchawki są sparowane dźwięk w głośnikach przestaje grać jednak w słuchawkach także jest cisza. Dźwięk w słuchawkach działa jedynie wtedy gdy ustawiam sterownik pulse dla danej aplikacji. Problem jest taki że z programów których używam chyba tylko mplayer ma tą opcje, a juz moc czy iceweasel nie.
Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Horrigan (2009-09-09 14:31:50)
Dawno się alsą i pulseaudio nie zajmowalem.
Sprobuj taki asoundrc zrobić
pcm.pulse { type pulse } ctl.pulse { type pulse } pcm.!default { type pulse } ctl.!default { type pulse }
Iceweasela zaś spróbuj uruchomić
padsp iceweasel
Dzięki za szybką i skuteczną odpowiedź.
Działa tak jak chciałem, nawet iceweasel'a nie trzeba inaczej uruchamiać. (Nie wiem jak moc, bo się popsuł po drodze, ale to już inna bajka).
Jeszcze raz dzięki-problem rozwiązany.
Strony: 1