Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej kupiłem sobie takie coś na allegro - ma 3 usb, czytniki kart cf sd itd.
mam Della c640 z jednym usb 1.1
podpinam samą myszkę - wiesza się komp tak że myszka nie wyrabia z płynnym ruchem.
podpinam kartę cf celem zrzucenia na pendrive to mi po chwili kopoiowania wywala "błąd wejścia/wyjścia".
coś nie teges. macie może jakiś pomysł?
a myszka wpięta bezpośrednio działa ok ?? jeśli tak to z portu usb wychodzi za mało prądu, przez co nie da się zasilić jednocześnie tago huba i myszki. jedyne rozwiązanie to hub z zewnętrznym zasilaniem.
napisz dokladnie co to za model (jakis wypis z lsusb, dmesg) ... link do strony aukcji lub innej strony tego czegos tez nie zaszkodzi ... bo takich rzeczy robia mnustwo - niektore sa OK a niektore tylko do zwrotu na gwarancji ...
koledze z Vistą na usb2.0 działał bez problemu kopuijąc z CF na gwizdek...
http://allegro.pl/item619848834_czytnik_kart_sdhc_5 … _usb_2_0.html
zatem obstawilbym tak jak MarekO problem z zasilaniem ... byc moze usb Twojego kolegi daje wiecej pradu (sam mialem tak z dyskiem usb ... dzialal na okolo 50% kompow ... bez wzgledu na OS ktory tam byl ...)