Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam po kompilacji kernela mam coś takiego po drodze
give root password for maintenance or type control-d to continue jak wcisnę control -d system uruchamia się dalej
jak się tego pozbyć co wkompilowałem za dużo kernel 2.6.25.11
Pozdrawiam
Uruchomiłeś kernela w trybie Single-User
uruchom normalnie :)
kodzik napisał(-a):
Uruchomiłeś kernela w trybie Single-User
uruchom normalnie :)
Z tym, że nie koniecznie. Czasami przy błędach na partycjach lub przy problemach (nie krytycznych) z montowaniem też wyskakuje takie cuś, zwłaszcza jak fsck sobie nie radzi z autonaprawą. Ostatnio przerabiałem ten cyrk po nieplanowanym twardym resecie i przy błędnych wpisach w fstab'ie
A co do usuwania tego co jest za dużo to napisz jak kompilowałeś jajko. Czy metodą tradycyjną czy Debianową.
Metodą tradycyjną na oryginalnym kernelu przed kompilacją niema tego po prostu coś musiałem wkompilować niepotrzebnie.
Pozdrawiam
Problem z patchem i kompilacją
Mam pytanie robię patchowanie według opisu z www.linuxbox.pl - PowerPack Kernel 2.6.23.12 Gold
i straszne problemy są przy kompilacji patche nakłada bez problemów ale wywala się podczas kompilacji nie działa do końca.
Czy ma ktoś może jakieś sprawdzone łaty działające.
Debian Lenny 5.
Z góry dzięki