Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

debianlover

jak mam pod Ubuntu
.diff.gz
.dsc
.deb
.orig.tar.gz
to jak zrobic z tego paczke pod Debiana?

Łowca lamerów

Cholera,az Ty to masz pecha, znowu trafiłeś na mnie xD. Zamiast tak się pindrzyć z patchowaniem i odkręcaniem paczkowania tylko po to, by za chwilę zrobić z tego innego deb'a lepiej wygooglałbyś źródełka jak Ci już tak bardzo zależy.

Użyszkodnik
man dpkg-source man dpkg-buildpackage
(Mogę się mylić, ale w najprostszy sposób osiągniesz tylko paczkę pod Ubuntu skompilowaną na własnym komputerze.)

Moderator Mamut
a jakie sa fundamentalne roznice paczki pod Ubuntu, a paczki pod Debiana (pomijam tu jakies (niewielkie zazwyczaj) roznice w zaleznosciach itd, co przy prostych paczkach ma marginalna role)?

Admin łajza

Minio napisał(-a):
Kod:
man dpkg-source man dpkg-buildpackage(Mogę się mylić, ale w najprostszy sposób osiągniesz tylko paczkę pod Ubuntu skompilowaną na własnym komputerze.)
błogosławię ten post

Członek DUG

Palacz

AgayKhan napisał(-a):
Pakiety alsy były pozbawione alsaconf . Miałem problemy z paczkami, które korzystały z init.
Potwierdzam. Od dawna w ubuntowej paczce alsa-utils nie ma alsaconf.

Piwo DUG

ilin napisał(-a):
AgayKhan napisał(-a):
Pakiety alsy były pozbawione alsaconf . Miałem problemy z paczkami, które korzystały z init.
Potwierdzam. Od dawna w ubuntowej paczce alsa-utils nie ma alsaconf.
OOO kurde ale kupeczka

Palacz

Taka jest polityka developerów ubuntu.

inż.
alsaconf chyba nie jest potrzebne przy nowym udevie?

Członek DUG

Nie tylko ubuntu Debiana też
w nowym alsa-utils z experimental
nie znajdziesz alsaconf
alsa-utils (1.0.18-1)
http://packages.debian.org/experimental/i386/alsa-utils/filelist

debianlover

np robilem te sama paczke co pod debianem to pod ubuntu to w ogole inne nazwy pakietow sa lacznie z wersjami + changelog trzeba wersje na ubuntowa poprawic
Strony: 1