Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ma ktos Asus EEE 1000h? Bo zastanawiam sie nad deinstalacja ubuntu i instalacja debiana na nim tylko czy wszystko bedzie rownie dobrze dzialac pod debianem, bo pod ubuntu wystarczylo zainstalowac kernela zeby dzialalo wifi, bt, card reader, kamerka i cala reszta..
az napisał(-a):
bo pod ubuntu wystarczylo zainstalowac kernela zeby dzialalo wifi, bt, card reader
W ubuntu nie było defaultowo kernela? :)
Jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedzial.
W razie czego na debianie mozesz też zainstalować kernela od ubuntu.
Robiłem juz to działa.
Tylko nie znalazlem tam opisu instalacji z CD/DVD.. a mam driver to nie chce sie meczyc z pendriverem..
swoja droga da sie miec 3 systemy? tzn aktualnie mam WindowsXP i Ubuntu i czy moglbym np 10 gb zabrac z partycji z danymi ktora jest pomiedzy XP a Ubuntu i dac ja na Debiana?
A dlaczego nie? Jak wydzielisz partycję 10GB to z Ubuntu nawet zainstalujesz Debiana (debootstrapem)
ale moja partycja ubuntu ma 10 gb..
AZ: jak odpalisz eee-control to daj znać jak :P
narazie chyba przy debianie zostaje, bo mi wszystko jzu dziala ;d
:) fajnie brzmi, a wiatrak ci staje czasem? czy się wiecznie kręci?
nie staje mi........
Próbowałem to rozwiązać w tym wątku http://www.dug.net.pl/forum/viewtopic.php?id=13386 może tobie ten sposób zadziała.