Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hm panowie powiedzcie mi taka rzecz - co moze powodowac takie zachowanie. Mianowicie logowanie na maszyne trwa dosyc dlugo putty--->sshd na etchu. Logowanie ssh putty--->sarge szybko
Ping z sarge migiem, ping z etcha... najpierw mysli po 2-3sek pojawia sie ping... nazwa_hosta itd, potem co kolejne 2sek pojawiaja sie kolejne linijki (ping 16ms) tak jakby co najmniej problem byl z komunikacja, a sprzecior stoi 20m od mojego kompa. Nie ma zadnych problemow. Dodatkowa wk mnie taka sprawa - zalozmy, ze wpisalem w putty polecenie,ktore ze wzgledu na wielkosc okna nie miesci sie w jednej linijce, potwierdzam komende, teraz strzaleczka i chce miec ja z powrotem... i tutaj mam krzaki. Komenda naklada sie na "napisy" widniejace wczesniej na konsoli (pozera linie wyzej - cofa sie ku gorze) Jakies sugestie rozwiazania tych problemow?
Wolne łączenie się po ssh i dziwnie wolno pojawiające się pingi może być winą DSNa. Jeżeli dla adresu z którym się łączysz nie ma rekordu PTR to właśnie powoduje opóźnienie, sprawdź jak wyglądają pingi z opcją -n
Różne MTU na interfejsach też takie cuda robi. Poza tym taka trywialna sprawa jak kable wtyczki... Co do krzaczków to niech się magicy od putty odezwą.
co do predkosci laczenia (zwlaszcza dlugi opoznienie na poczatku a potem idzie ok) to problem dns - popatrz co masz w resolv.conf i czy to dziala