Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
znacie moze jakis czytnik rss pod konsole ktory mialby jakies funkcje konfiguracji bardziej zaawansowane? przykladowo chodzi mi zeby na thepiratebay czytal rss i jak trafi na lost pierwszy raz dany odcinek to zeby sciagnal ten torrent do danego katalogu, a ten katalog to juz bedzie z rtorrenta ktory automatycznie pobierze plik
No za dużo tego nie ma. Ja doszukałem się dwóch: nrss i rsstail, ale tutaj chyba będzie potrzebne coś bardziej jak rss2email. Przerzuć się lepiej na prywatne trackery, na SCT masz skrypty do irssi ;p.
edit: ewentualnie jakiś agregator w php: jak już php to łyknie to spokojnie można będzie to oprawić w jakiś bashyzm a pewnie i bez basha się obejdzie.
Ostatnio edytowany przez lis6502 (2009-02-27 02:26:48)
Na moje oko podchodzisz do tego ze złej strony. Ty szukasz skryptu, nie czytnika.
Ja wiem o co mu chodzi, bo TPB oznajmia o nowych torrentach przez rss. utorrent ma funkcję śledzenia rssów, ale tutaj potrzebujemy czytnika+ skryptu, lub samego skryptu.
to macie jakis pomysl jak to zrobic w bashu np? bo innych nie znam ;p