Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-02-24 14:39:35

Nickleodeon - Członek DUG

Nickleodeon
Członek DUG

czyszczenie mapowania dyskow w win xp

Witam
Problem jest taki:w lokalnej sieci są dwa kompy z win xp, jeden udostepnia katalogi i partycje drugiemu /programy typu kadry płace itp./ Niestety w sieci lokalnej widza te udziały wszyscy. przerobiłem temat dogłębnie, nawet jeszcze raz to zrobiłem zgodnie z tym wątkiem: http://forum.infojama.pl/default.aspx?g=posts&t=6340 i niestety.... trasz!!!!
Gdy podpinam przy mapowaniu innego uzytkownika z logowaniem /dla niego własciwym/ dostaje komunikat ze juz istnieje taki udział w sieci na innego uzera i dublowanie na innego juzera byłoby błedem. w rezultacie mam odmowa wykonania mapowania na juzera i hasło.
Próbowalem trybu awar. z dostepem do sieci, nawet z comandlina NET USE i nic
Czy jest jakis sposób aby definitywnie zlikwidować jakies zasmiecajace /chyba rejestr windy/ mapowania i utworzyc takie jakie aktualnie sa potrzebne.
Katalog udostepniony z innego niz ten 'felerny' kompa mapuje sie bez zajakniecia.
Co wy na to?

Stopka forum