Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Jaki byście polecili opensourcowy system ticketowy, który oferuje możliwość wysyłania smsów w przypadku nadejscia nowego zgłoszenia. Bramkę mam wykupioną więć spoko.
Puki co instaluje i bawie się otrsem (http://www.otrs.com), ale on mi się zaczał sadzić jak z bazy zaczełęm ręcznie wywalać testowe tickety, których nie można wykasować z poziomu panelu [;. On co prawda nie miał modułu do SMSów ale cały system jest w perlu napisany, i dopisałem prosty moduł do wysyłąnia. Anyway tam jest w pizdziec zależności na tej bazie, i wydaje mi się że jest zbyt rozbudowany jak na moje potrzeby.
No i szukam czegoś innego, prostrzego niekonieczenie tak zaawansowanego jak otrs, bo będzie to na potrzeby średniej firmy, a nie np. hostingu.
Woogle to chyba nawet osticketa mógłbym zainstalować, i potem napisać skrypt, sprawdzający kolejkę i w razie czego wysyłać smsy z shella osobnym programem.
Poradźcie jak wam się to widzi.
Pozdrawiam