Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Nie wiem czy wybrałem dobry dział na forrum a wiec z gury przepraszam za to.
Posiadam Odtwarzacz muzyczny SigmaTel MSCN o pojemności 1Giga nagrałem na niego 987mb po nagraniu odłączyłem od komputera, odtwarzacz normalnie odtwarza niektóre nuty a wiec podłączyłem go do komputera pojawił mi się dysk klikam i wyskakuje mi:
Nie można zamontować wybranego woluminu.
libhal-storage.c 1401 : info: called libhal_free_dbus_error but dbuserror was not set.
process 5622: applications must not close shared connections - see dbus_connection_close() docs. this is a bug in the application.
błąd: ten program musi być zainstalowany suid root
błąd: nie można uruchomić pmount
a wiec przełączyłem się na windowsa w nadziej ze Bill cos pomorze ale na windowsie jest jeszcze gorzej co prawda moge wejść na dysk ale nie moge nic zrobić :/
co mam zrobić jak sformatować dysk?
Programow do formatowania (partycjonowania) dysku jest wiele: fdisk, cfdisk, qtparted (biblioteka qt - kde), gparted (biblioteka gtk+ - gnome).
Podejrzewam, ze nie bawiles sie w "odmontowanie dysku", zanim odlaczyles go od komputera?
luzak123 napisał(-a):
Nie:/
Nastepnym razem polecam:)
Spróbuj go może sformatować programem gparted
Edit Nie było na płytce do niego jakiegoś dedykowanego softu pod windę?
Wystarczyłby mkfs.vfat /dev/sdX.
Urządzenie moze też mieć formatowanie w opcjach.