Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam serdecznie
Chciałem zapytać, czy przypadkiem ktoś z odwiedzających te forum nie spotkał się z takim rozwiązaniem. A mianowicie chodzi o możliwość konfiguracji IPTABLES przez jakaś stronę www lub jakaś nakładkę graficzną. W tej chwili aby cokolwiek zrobić w regułach iptables muszę konfigurować skrypt (plik), natomiast zależałoby mi aby było to bardziej user frendly z wodotryskami. Czy jest takowa możliwość i w jaki sposób to osiągnąć ??.
Pozdrawiam
Firestarter jest graficzną nakladką w gtk na iptables.
zainteresuj sie webminem i np. shorewallem
Witam firestareta miałem, ale niewielkie możliwości konfiguracyjne. Sprawdzę tego webadmina i shorewalla. Dzięki, jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to rzucać :).
Pozdrawiam
Witam
Bardziej chodziło mi o to, że tworze jakaś stronkę www gdzie klikam na jakiś obiekt na przykład obrazek komputera i w ten sposób jest wprowadzana do iptables reguła blokująca ten komputer. Czy jest coś takiego ??.
Pozdrawiam