Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-11-09 02:32:40

czarny30 - Użytkownik

czarny30
Użytkownik
Serwis

DNS

Czesc to znowu ja.
Kupilem sobie domenke i chcialem ja zaparkowac u siebie na serwerku. Powiedzcie mi jak skonfigurowac dns na moim serwerku zeby pieknie banglalo.
Nadmienie ze mam jedno ip publiczne oczywiscie. Prosze o jakas konfiguracje ktora juz dzialaja bo w necie jest tego sporo ale czesc nie chodzi tak jak potrzeba.
Dzieki z gory.

#2  2008-11-09 13:53:06

BiExi - matka przelozona

BiExi
matka przelozona
Serwis

Re: DNS

Jak u swojego dostawy zmienisz adres IP serwera DNS to delegacjia mozetrwac cos kolo 24h i jeszcze "rozpowszechnienie" w sieci moze trwac troche aby sprawdzic czy juz to nastapilo to zapodajesz poleceni

host -a twoja.domena.pl

widzisz w tym poleceniu jakie dnsy obsluguja twoj server

Pamieta rowniez o tym ze w plikach stref muisz miec aktualne pole serial sklada sie ono z rok miesiac dzien nr pisane razem po kazdej odyfijacji wpisow w plikach stref modyfikuj ten licnik wg tego co pisalam wczeniej

Masz tu opis
http://wostal.wordpress.com/2008/07/30/bind9-wlasna-domena/
Ty nie bedziesz musial konfiguroawac strefy odwrotnej ".in-addr.arpa" bo nie jestes wlascicielem kalsy adresowej

Stopka forum