Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chcę napisać program, którego interfejs ma przypominać menu w grze komputerowej lub stronę internetową, tj. mam sobie ekran logowania, loguję się i w tym samym oknie pojawia mi się menu, a pola logowania znikają. Jak takie coś się robi? Tworzę sobie klasę dziedziczącą z QMainWindow w której konstruktorze tworzę wszystkie elementy, a potem ukrywam i odkrywam co trzeba, czy jest jakaś inna, bardziej fachowa metoda?
mozesz uzyc groupBox itp i je ukrywac (wtedy za jednym zaamachem ukrywasz / pokazujesz cala zawartosc ... moznaby tez sprobowac przelaczac uklady setLayout() - http://doc.trolltech.com/4.4/qvboxlayout.html#details - tu mozna by nawet niszczyc niepotrzebne obiekty ... moznaby takze sprobowac na pojedynczych elementach (dodawanie i usuwanie z ukladu - addWidget/removeWidget)