Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chcę wyjscie polecenia załadować do pliku. I mam problem bo jeśli robię:
fstream myfile; myfile.open ("/home/kuba/dysk.conf", ios::app); myfile << system("dir"); myfile.close();
Nie pojawia się tam nic. Jak to zrobic?? nie mogę nic znaleźć ;/ można w sumie bashem ale chciałem jako daemon to zrobić da się w c++??Czy zrobić że c++ odpala skrypt co jakiś czas??
system nie zwraca wyjścia uruchomionego polecenia, tylko jakiś znacznik czy udało się je uruchomić, czy nie (-1, or podobnie). Jeśli już chcesz coś takiego zrobić to, to wewnątrz system zapisz do "/home/kuba/dysk.conf".
Nie musisz wtedy używać fstreama, i jakoś w ogóle traci sens pisanie tego w C++ :P
Ostatnio edytowany przez urug (2008-09-24 10:02:37)
urug napisał(-a):
system nie zwraca wyjścia uruchomionego polecenia, tylko jakiś znacznik czy udało się je uruchomić, czy nie (-1, or podobnie). Jeśli już chcesz coś takiego zrobić to, to wewnątrz system zapisz do "/home/kuba/dysk.conf".
Nie musisz wtedy używać fstreama, i jakoś w ogóle traci sens pisanie tego w C++ :P
Nie wpadłem ;) na to. No nie traci bo nie uruchomię jako daemon inaczej.
ShinnRa dzięki za "pipes" skorzystam ;p