Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Użytkownik

witam.
jak w temacie, probowalem skompilowac sobie program do grafiki wektorowej xaralx, ale z dosyc marnym skutkiem:
.... bitmapgriddropdown.cpp: In member function 'wxBitmap* CBGDDCachedItem::GetWxBitmap(wxSize) const': bitmapgriddropdown.cpp:299: error: 'find_if' was not declared in this scope make[3]: *** [libwxOil_a-bitmapgriddropdown.o] Błąd 1 make[3]: Opuszczenie katalogu `/root/xaralx-0.7r1785/wxOil' make[2]: *** [all] Błąd 2 make[2]: Opuszczenie katalogu `/root/xaralx-0.7r1785/wxOil' make[1]: *** [all-recursive] Błąd 1 make[1]: Opuszczenie katalogu `/root/xaralx-0.7r1785' make: *** [build-stamp] Błąd 2 dpkg-buildpackage: niepowodzenie: debian/rules build zwrócił status błędu 2
zdziwilo mnie to dosyc mocno bo zainstalowalem wymagane przez paczke zaleznosci (paczka zrodlowa z sid-a)
a dodatkowo kompilowalem ta sama paczke na kompie w pracy (debian etch) i nie bylo zadnych problemow.
zadje sobie sprawe ze jest to blad jakiejs biblioteki ktora w obecnej wersji nie zawiera odpowiedniej funkcj ale nie wiem jak to poprawic. jak znalezdz ktory to pakiet trzeba by ewentualnie zupgradeowac?

Członek DUG
Użytkownik

nie wiem co to za magia, ale pomoglo :D
dzieki