Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam.
jak w temacie, probowalem skompilowac sobie program do grafiki wektorowej xaralx, ale z dosyc marnym skutkiem:
.... bitmapgriddropdown.cpp: In member function 'wxBitmap* CBGDDCachedItem::GetWxBitmap(wxSize) const': bitmapgriddropdown.cpp:299: error: 'find_if' was not declared in this scope make[3]: *** [libwxOil_a-bitmapgriddropdown.o] Błąd 1 make[3]: Opuszczenie katalogu `/root/xaralx-0.7r1785/wxOil' make[2]: *** [all] Błąd 2 make[2]: Opuszczenie katalogu `/root/xaralx-0.7r1785/wxOil' make[1]: *** [all-recursive] Błąd 1 make[1]: Opuszczenie katalogu `/root/xaralx-0.7r1785' make: *** [build-stamp] Błąd 2 dpkg-buildpackage: niepowodzenie: debian/rules build zwrócił status błędu 2
zdziwilo mnie to dosyc mocno bo zainstalowalem wymagane przez paczke zaleznosci (paczka zrodlowa z sid-a)
a dodatkowo kompilowalem ta sama paczke na kompie w pracy (debian etch) i nie bylo zadnych problemow.
zadje sobie sprawe ze jest to blad jakiejs biblioteki ktora w obecnej wersji nie zawiera odpowiedniej funkcj ale nie wiem jak to poprawic. jak znalezdz ktory to pakiet trzeba by ewentualnie zupgradeowac?
nie wiem co to za magia, ale pomoglo :D
dzieki