Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
filmy sie nie odpalaja
vlc nie daje obrazu mplayer sie wylacza
mplayer
Starting playback... [mpeg4 @ 0x87a0f90]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected [mpeg4 @ 0x87a0f90]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected VDec: vo config request - 640 x 336 (preferred colorspace: Planar YV12) VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0) Movie-Aspect is 1.90:1 - prescaling to correct movie aspect. VO: [xv] 640x336 => 640x336 Planar YV12 [ws] Error in display. 0.040 ct: 0.000 1/ 1 ??% ??% ??,?% 0 0 [ws] Error code: 11 ( BadAlloc (insufficient resources for operation) ) [ws] Request code: 140 [ws] Minor code: 19 [ws] Modules: flip_page
vlc
VLC media player 0.8.6h Janus [00000296] main decoder error: no suitable decoder module for fourcc `XVID'. VLC probably does not support this sound or video format. [00000337] a52 decoder: A/52 channels:6 samplerate:48000 bitrate:384000 No accelerated IMDCT transform found
czy moze to miec cos wspolnego z tym
xserver-xorg-video-intel: video_out device incompatible
To przypadek jednego filmu czy wszystkich?
Bo mi to
[mpeg4 @ 0x87a0f90]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected [mpeg4 @ 0x87a0f90]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected
wygląda na uszkodzony film.
VLC cos ostatnio jest bubu bylo o tym na forum.
W lapku mam grafikę intela i wsie filmy banglaja.
Jak masz repo debian-multimedia to vlc do kosza. Nie działa i już. W mplayerze pobaw się opcją -vo wpisz
mplayer -vo help
i wpisuj po kolei:
mplayer -vo vesa plik.avi
i tak dalej. Może wystarczy dobrać odpowiednią opcję?
mplayer -vo vesa plik.avi
Nie ma takiego sterownika.
adam@debian:~$ mplayer -vo help MPlayer dev-SVN-r26940 CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.20GHz (Family: 15, Model: 2, Stepping: 7) CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1 Compiled with runtime CPU detection. Available video output drivers: xmga Matrox G200/G4x0/G550 overlay in X11 window (using /dev/mga_vid) mga Matrox G200/G4x0/G550 overlay (/dev/mga_vid) tdfxfb 3Dfx Banshee/Voodoo3/Voodoo5 s3fb S3 Virge over fbdev xv X11/Xv x11 X11 ( XImage/Shm ) xover General X11 driver for overlay capable video output drivers gl X11 (OpenGL) gl2 X11 (OpenGL) - multiple textures version dga DGA ( Direct Graphic Access V2.0 ) sdl SDL YUV/RGB/BGR renderer (SDL v1.1.7+ only!) ggi General Graphics Interface (GGI) output fbdev Framebuffer Device fbdev2 Framebuffer Device svga SVGAlib aa AAlib caca libcaca dxr3 DXR3/H+ video out v4l2 V4L2 MPEG Video Decoder Output directfb Direct Framebuffer Device dfbmga DirectFB / Matrox G200/G400/G450/G550 xvidix X11 (VIDIX) cvidix console VIDIX null Null video output xvmc XVideo Motion Compensation mpegpes Mpeg-PES to DVB card yuv4mpeg yuv4mpeg output for mjpegtools png PNG file jpeg JPEG file gif89a animated GIF output tga Targa output pnm PPM/PGM/PGMYUV file md5sum md5sum of each frame
Wypróbuj xv i x11.
ilin napisał(-a):
Bo mi to
Kod:
[mpeg4 @ 0x87a0f90]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detected [mpeg4 @ 0x87a0f90]Invalid and inefficient vfw-avi packed B frames detectedwygląda na uszkodzony film.
mam tak od jakiegoś czasu w każdym filmie (w jednych wiecej, w innych mniej), mimo wszystko działają
mam tak od jakiegoś czasu w każdym filmie (w jednych wiecej, w innych mniej), mimo wszystko działają
Moze być i calkowicie uszkodzony.
Najpierw wykluczmy tę ewentualnosć potem będziemy myśleć co dalej.
nie sa uszkodzone to sie dzieje od jakiegos czasu (nie wiem czy nie od upgrejdu xorg-intel) przedtem bylo ok
Ostatnio edytowany przez pink (2008-08-30 19:07:20)
Spróbuj odtworzyć ten film na jakims odtwarzaczu bazującym na xine xine-ui,kaffeine
Ostatnio trafiłem na film z którym mplayer nie bardzo sobie radził.
Na kaffeine dzialał dobrze.