Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam Wszystkich <piwo>
W pracy zadali mi takie pytanie: Czy mozna udostepnic skaner w sieci wewnetrznej?
Generalnie chodzi o to ze:
Siec LAN so: windows .. jest i tez serwer ( Debian )
KOMP1 -- podlaczony skaner - przy komputerze pracuje na codzien pracownik
Czy z kompa 2,3,4 itd moge zeskanowac dokument nie zawracajac człowiekowi głowy zeby sie odrywał od pracy uruchamial aplikacje do skanowania itd itd tylko wejde wloze dokument podejde do swojego komputera i zeskanuje to co mi potrzeba?
Z góry dzieki za odp :)
Pozdrawiam
stepien86: na pewno sie da, mam w robocie pare kombajnów HP co są tylko skrętka wpiete i tam to dziala, ale nie bawilem sie w udostepnianie skanerów podpietych do kompa. Pod Win to pewnie zadziala pod linuchem nie wiem (drivery hp'ka zapewnily dzialania wszystkich maszynek, ale tamto bylo tak budowane zeby dzialalo).
jezeli na kompie z skanerem jest linux to mozna aplikacje do skanowania odpalac zdalnie przez ssh z forwardem x'ow ... (windy wymagalyby doinstalowania jakiegos cygwina)
tam gdzie jest skaner to jest zainstalowany XP only...