Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik
 Użytkownik

Witam! mam taki pytanie odnośnie logowania do zdalnego pulpitu w XP pro.
Skonfigurowałem sobie dostęp przez panel sterowania - system - zdalny.
I jest ok loguje się. Ale jak go skonfigurować żeby mogło się logować paru użytkowników
naraz do różnych kont. Czyli przykładowo mam na tym Xp pro 4 konta użytkowników. 
I teraz jak go skonfigurować żeby można było się na każdego zalogować z osobna w tym samym czasie.
Bo teraz wygląda to tak że jak chce się zalogować druga osoba to wyrzuca mi komunikat o wylogowaniu tej
która jest aktualnie zalogowana - czyli niemożna wykonać paru sesji naraz.
Zaznaczyłem także w opcjach - w - uruchom - gpedit.msc - póżniej - szablony administracyjne -
- Składniki systemu windows - usługi terminalowe i tam we właściwościach wyłączyłem:
-Ogranicz liczbę połączeń
-Ogranicz liczbę użytkowników usług terminalowych do pojedyńczej sesji zdalnej
 Dlatego niewiem za bardzo co może być nie tak.
Był bym wdzięczny za pomoc bo w necie konretów zabardzo nie idzie znaleść.

inż.
 inż.
	Na 99% jeśli dobrze pamiętam microsoft ograniczył dla windows XP możliwość logowania się zdalnie do 1 usera, aby korzystać z usług terminalowych musisz zainstalować "serwerowy system" (windows'a 2k3 np.)
Ew można próbować jakimś zewn. softem, ale nie mam w tym doświadczenia.

Członek DUG
 Członek DUG

Windows XP pozwala na zalogowanie sie przez RDP tylko jednego usera. Istnieje jednak sposob by to zmienic poprzez modyfikacje rejestru jednak jest to zlamanie polityki licencyjnej.
http://riccardo.raneri.it/blog/eng/index.php/2006/0 … mote-desktop/