Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam szanownych panstwa:
Chcial bym prosic o polecenie mi dobrej aplikacji do backupu. W srodowisku graficznym. Oczywiscie mam tu Sinaptic i jest to bardzo wygodne i ma on tam wiele pakietow do wyboru ale chcialem zapytac sie was
Co polecacie, co jest sprawdzone. W windows swego czasu bardzo przyzwyczailem sie do aplikacji pod nazwa Acronis:
Moje drugie pytanie juz na boku: Jako ze moj system jest w 80% gotowy-tzn wyglada tak jak chcialem zeby wygladal. Chcialem wiec zrobic jego bootwalny obraz na DVD. Jakies ew wskazowki mogl bym prosic?
Pozdrawiam wszystkich!
Polecam rdiff-backup + backupninja.
mqluke napisał(-a):
Moje drugie pytanie juz na boku: Jako ze moj system jest w 80% gotowy-tzn wyglada tak jak chcialem zeby wygladal. Chcialem wiec zrobic jego bootwalny obraz na DVD. Jakies ew wskazowki mogl bym prosic?
Pozdrawiam wszystkich!
W internecie są dostępne skrypty pod nazwą "Linux Live" , dzięki, którym można zrobić własne Live z zainstalowanego systemu.
Jeśli chodzi o livecd to: http://www.uw-team.org/index.php?id=videoarty&dzial=linux
rdiff-backup
i graficzna nakładka Keep
robi automatyczny backup tylko różnic, więc i szybkie i zawsze można wrócić do dowolnego punktu.
używam